Szukaj
Close this search box.

Da Grasso Moryń Pizza

pizza

Jak uczą statystyki, Polacy zatrzymują się jeszcze bardziej aktywnym narodem, a ilość powstających co roku nad Wisłą średnich firm napawa optymizmem. Drinkiem spośród niezwykle powszechnych projektów jest delikatna albo średnia gastronomia, tu z zmianie dużą popularnością napawają się pizzerie.

Da Grasso Borne Sulinowo Pizza

Gdy początkujący właściciel lokalu gastronomicznego przebrnie przez każde wymagane formalności czy kontrole, wypełni tysiąc wniosków i oświadczeń, a ponadto otrzyma stosowne zgody, przychodzi godzina na wyposażenie lokalu.

DaGrasso
DaGrasso

Piec do pizzy – serce każdej pizzerii

Istnieją różne sposoby pieców do pizzy, należy więc porównać ze sobą ich parametry w punktach, aby dobrać ten typowy. Najpowszechniej w pizzeriach wykorzystywane są piece do pizzy elektryczne, a czasem – tylko toż idealny pomysł raczej do pizzerii dużych, dysponujących stosownym kapitałem – piece opalane drewnem.

Piec elektryczny do pizzy to wydatek, który przeważnie jest przyjaźniejszy finansowym możliwościom początkującego przedsiębiorcy. Piece mogą tworzyć różne wymiary, a też zróżnicowaną ilość komór, pozwalających na pieczenie kilku pizz jednocześnie. Istnieją tez piece przelotowe, które idą na bliskie wypiekanie wielu pizz, ale i zapiekanek, czy podobnych dań w systemu fast food.

Zobacz również pierwsza pożyczka

Bardzo udany piec do pizzy tego typie – model 3550TB10, wydobywa się w kolekcji niemieckiej firmy BARTSCHER. Co zaś się tyczy pieców mniejszych rozmiarów, interesujące okażą się tu oferty dwóch polskich producentów: firmy Stalgast, której projekty z kolekcji X-line, E-line i F-line, istnieją w licznej gamie rozmiarów, jak i instytucje Hendi, oferującej doskonałą markę w wymieszaniu z ciekawym wzornictwem.

Piece do pizzy w naszej kolekcji ma firma

Co oprócz pieca do pizzy?

Gdy już lokal zostanie zaopatrzony w nasz najważniejszy aspekt, do spełnienia jest jeszcze sporo przedmiotów, bez których nie może obejść się żadna pizzeria czy jakikolwiek inny lokal gastronomiczny. Potrzebne będą lodówki na przechowywanie składników, a też odporne na wycieranie i skore do dezynfekcji blaty do przyrządzania wypieku. Do stworzenia niektórych składników przydatna będzie dodatkowo odpowiednia kuchenka.

Zobacz wiadomości Kołobrzeg

Pomocna potrafi się okazać dodatkowo specjalna podstawa do pieca (którą znaleźć ważna w kolekcji Stalgast). Przepisy BHP wymagają, żeby lokal był wyposażony osobne zlewy do mycia dla naczyń do konsumpcji oraz garnków, a również w wyparzarkę do naczyń. Listę taką silna by realizować w nieskończoność, a również faktycznie nie znalazły się na niej również wszystkie rzeczy absolutnie niezbędne. W gastronomii doświadczenie przychodzi a znacznie łatwo, toteż właściciel pizzerii sam przekona się, czego jeszcze musi jego firma. Zamów pracowników z Ukrainy przez agencja pracy tymczasowej pracownicy z Ukrainy

0 0 votes
Jak oceniasz ?
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Polecane wpisy
Udostepnij
Facebook
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Kategorie
0
Would love your thoughts, please comment.x